Gazdaság

Magyar sztyuvikat keres német légitársaság

Nyolcvan utaskísérőt szerződtetne Magyarországról a német Air Berlin diszkont légitársaság átlagban havi nettó 370 ezer forintért. A Malévnél jelenleg 500 légiutas-kísérő dolgozik, s nem tartanak attól, hogy tömegesen hagynák el a magyar társaságot.

Elég magabiztosan reagáltak a Malévnél lapunk kérdésére, mi szerint tartanak-e attól, hogy esetleg jelentősebb számban távozhatnak légiutas-kísérők a cégtől. A német Air Berlin légitársaság ugyanis 80 stewardess toborzását kezdi meg hamarosan, a kiválasztást Magyarországon szervezik meg – olvasható közleményükben. Szakképzettséggel bíró, angolul és németül jól beszélők jelentkezését várják, s átlagosan havi nettó 1 400 eurót, vagyis nagyjából 370 ezer forintos fizetést kínálnak, igaz egyelőre határozott idejű munkaviszonyra.


A Malévnál ugyanakkor nem tartanak attól, hogy jelentősebb számban vándorolnának el a németek ajánlatára a magyar nemzeti légitársaságtól. Ahogy fogalmaztak: „a légiközlekedési piac élénkülése és bővülése miatt eddig is előfordult, hogy munkavállalóik próbát tettek más légitársaságnál, azonban többségük később visszajött a Malévhez, ahol munkakörülményeit jobbnak, szakmai fejlődését és előmenetelét kiszámíthatóbbnak tartotta”.


A Malév tájékoztatásából az is kiderült, hogy a teljes munkaidőben foglalkoztatott légiutas-kísérők száma jelenleg meghaladja az 500 főt. Arra a kérdésünkre ugyanakkor nem kaptunk választ, hogy átlagban mennyi pénzt visznek haza havonta az utaskísérők, az viszont gyanítható, hogy nem 370 ezer forintot.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik