Gazdaság

Három cég maradt versenyben a Malévért

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. immár negyedszerre tesz kísérletet a Malév magyar nemzeti légitársaság eladására.

Az ÁPV Zrt. új tagokkal bővített Igazgatósága csütörtökön megtartotta az idei évre tervezett utolsó ülését, melyet az Igazgatóság új elnöke, Vásárhelyi István vezette, miután az eddigi elnök, dr. Mészáros Tamás, 2006. november 30. napjával leköszönt posztjáról.

Lezárult a Malév Zrt. privatizációs eljárásának ajánlattételi szakasza. Az értékelő bizottság javaslata alapján a tárgyalási szakaszba az Airbridge Zrt-t, a LAL Investiciju Valdymas-t, valamint Ofer Hava magánszemély által jegyzett befektetői kört hívják meg. Nem kap meghívást a negyedik pályázó, a Sky Alliance Zrt., amelynek mintegy 200 magyar pilóta a részvényese, közel kétharmaduk a Malév pilótája.

Az ÁPV Zrt. igazgatósága jóváhagyta az MFB Rt. és az ÁPV Zrt. közötti átadási megállapodást, amelynek keretében a privatizációs szervezet a Hitelgarancia Zrt. 50 százalék +1 szavazatnyi részvényét átadja a fejlesztési banknak.

Döntés született három tranzakció ügyében is. Eredményesen zárult az FVM tulajdonú Geodéziai és Térképészeti Zrt. állami tulajdonú részvénycsomagjának értékesítése, az Országos Mesterséges Termékenyítő Zrt. 60 %-1 szavazatos részvénycsomagjának értékesítési pályázata viszont még nem zárult le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik