Gazdaság

Az exportban segítik a vállalkozásokat

admin
admin

2006. 11. 27. 13:59

Rétfalvi György, az ITDH vezérigazgatója a megállapodás aláírásakor elmondta: az ITDH hazai szakértői gárdája és külföldi képviseletei a MGYOSZ tagjai számára nemcsak exportlehetőségeket közvetítenek, hanem a kereskedelemfejlesztés területén lévő pályázati lehetőségekről is információt nyújtanak, ezen kívül az ITDH-n keresztül az MGYOSZ tagjai számára hozzáférhetővé teszik a tagok a világbanki és az Európai Uniós tenderfigyelő szolgálat információit is.

A jövőben a MGYOSZ az ITDH-tól kapott információkat – pályázatokról, külpiaci lehetőségekről, kiállításokról – tagjai részére továbbítja, akárcsak a tagoktól érkező, külföld felé irányuló érdeklődéseket, ajánlatokat, partnerkeresési-, befektetési szándékokról szóló információkat az ITDH felé közvetíti.

Futó Péter, az MGYOSZ társelnöke hangsúlyozta: az elkövetkezendő időszakban az MGYOSZ tagjai, a kis és közepes vállalkozásoktól a nagyvállalkozásokig, számítanak az ITDH támogatására. Az új üzleti kapcsolatok kialakításában az MGYOSZ tagjai rendszeres tájékoztatás várnak arra vonatkozóan, hogy a külpiacokon milyen exportlehetőségek nyílnak, milyen magyar áruk iránt van kereslet.

Az ITDH az elmúlt egy évben már számos együttműködési megállapodást kötött: az Ipartestületek Országos Szövetségével, a Magyar Biotechnológiai Szövetséggel, a Csongrád, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei valamint a Közép-dunántúli régió – a Fejér, a Veszprém, a Komárom-Esztergom megyei és a dunaújvárosi – kereskedelmi és iparkamaráival, a Békéscsabai Regionális Képző Központtal valamint magyar borok népszerűsítése érdekében a Magyar Turizmus Zrt.-vel, a Magyar Bormarketing Kht.-val, valamint a Magyar Éttermi Szövetséggel.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.