Gazdaság

Jó évet zárt az Avaya a kkv-piacon

A cég csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján ismertettek egy felmérést, amely szerint Európában átlagosan a munkavállalók 48 százaléka használ vállalati mobilt, de a 25 fősnél kisebb cégek esetében ez az arány 56 százalék. Az Avaya által kifejlesztett IP Office egyebek mellett a vonalas és a mobilkészülék közötti kapcsolatot teszi egyszerűbbé: a híváskor például mindkét készülék cseng, s a munkatárs azt veszi fel, amelyik kényelmesebb számára. A szoftver ezen túlmenően lehetővé teszi a különböző készülékek közötti konferenciahívást, illetve egy gomb megnyomásával egyik telefonról továbbíthatja a másikra a folyamatban lévő hívást is, így mindig az általa választott készüléken beszélhet a munkatárs.

Egy kis, közepes cég átlagosan 1-2 millió forintot költ egy új IP-rendszerre, s a fejlesztés másfél-két év alatt térül meg számára. Kérdésekre válaszolva elhangzott, hogy egy 10-20 dolgozót érintő, nem túl bonyolult telefonrendszer, mintegy félmillió forintba kerül. Az összegbe beleértendő telefonközponti, az adatközponti és az alkalmazás szerver funkció kiépítése is.

Az Avaya részben azért is ért el a tavalyi pénzügyi évben ekkora növekedést, mert ma már jóval olcsóbban lehet egy professzionális, az ügyfélkapcsolatokat is megfelelően kezelő IP-kommunikációs rendszert vásárolni, mint korábban. Ehhez járult hozzá az is, hogy az eszközök ára 10-50 százalék közötti arányban csökkent.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik