Gazdaság

Online médiavásárló portál indult

Az oldal úgy működik, mint egy virtuális média sales-es csapat, illetve egy olyan médiaügynökség, mely az interneten keresztül közvetíti partnerei hirdetési lehetőségeit. A médiatulajdonosok erre az oldalra tehetik fel az eladni szándékozott hirdetési felületeiket, a vevők (hirdetők, elsősorban a kis- és középvállalatok köréből kikerülő direkt hirdetők) pedig egy kattintásnyira lesznek az adott médiafelület megvásárlásától.

A weboldalon a „last minute” ajánlatok is közzétehetők. Az árak így jóval kedvezőbbek az eredetileg meghirdetett tarifáknál, s mód nyílik egyedi megjelenési lehetőségek megvásárlására is. De az oldalra várják az időben ébredő, élelmes vevőknek szánt ajánlatokat is, melyek segítségével hamar elkelhet egy keresett felület. Az oldal elsősorban a reklámpiac, a kisebb hirdetői csoportok (pl. kisebb kreatívügynökségek, önálló hirdetők) igényét igyekszik kiszolgálni. A hazai középvállalatok számára mindenképpen az intenzívebb, hatékonyabb marketingmunka jelenthet kitörési pontot.

Az oldalt üzemeltető Mediaoutlet Kft. vezetője, Kecskeméti Attila szerint az Egyesült Államokban is egyre jelentősebb az igény, hogy maga a médiavásárlás az interneten, erre szakosodott oldalon keresztül történjen. Eddig is számos kezdeményezés volt: akár a rádiós piacon, vagy akár egyes célcsoportokat elérő médiacsatornákra fokuszáló oldalak sikeresen működnek az USA-ban.

Az előzetes kutatások szerint most érett meg a hazai reklámpiac, hogy a médiavásárlás online platformon is működjön, felgyorsítva, leegyszerűsítve az eladás-vétel folyamatát. A nagyszámú direkt hirdető, az egyes médiafelületek esetében last minute eladásra kerülő készletek nagysága, vagy éppen a szezonális ingadozás is az online értékesítés létjogosultságát igazolja.


A weboldal első ügyfelei között megtalálható a TV2, a Heti Válasz, a tematikus kiadványokat megjelentető Direx Média, illetve a webnyeremeny.hu. Rövidesen több más nagy médiatulajdonos ajánlata is elérhető lesz, ezekről már folynak az egyeztetések.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik