Gazdaság

Nemzeti konszenzus híján veszélyben az uniós források

admin
admin

2006. 10. 29. 17:19

“Az a veszély is reálissá vált a múlt hét óta, hogy ez a pénz nem tud Magyarországra érkezni, amennyiben külföldön, meghatározó magyar közéleti szereplők arra kérik az Európai Uniót, hogy ezt a forrást ne folyósítsa” – fogalmazott Ficsor Ádám, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Stratégiai Terv társadalmi vitája kapcsán tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus úgy vélekedett: ebben a helyzetben nemzeti konszenzusra volna szükség, mert a pénz elvesztését kockáztatjuk; a jobbik esetben csupán azt, hogy ésszerűtlenül kerül felhasználásra, például egy önkormányzat és a kormányzat politikai ellentéte miatt.

Ami ennél is rosszabb viszont, ha például a vidékfejlesztési terv legitimációjának megkérdőjelezése miatt egyáltalán nem állnak rendelkezésre ezek a források – fűzte hozzá. Ficsor Ádám szerint ezért veszélyes a MAGOSZ elnökének az a magatartása, hogy folyamatosan megkérdőjelezi a terv társadalmi vitájának legitimációjáét.

Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy közel 200 rendezvényen egyeztették az érintettekkel a tervet, illetve több ezren látogatták meg a dokumentumot tartalmazó internetes oldalt. Az egyeztetéseken több alkalommal jelen voltak a MAGOSZ képviselői is. Mindezek alapján mintegy 200 ponton módosították az érintettek véleménye alapján a vidékfejlesztési tervet; ez tételesen dokumentálható – szögezte le Ficsor Ádám.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. augusztus 18.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Bayer Zsolt írónak, újságírónak, szerkesztőnek, a Magyar Hírlap munkatársának az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen 2016. augusztus 18-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.