Gazdaság

Az MKIK szavazati jogot kér a regionális fejlesztési tanácsokban

admin
admin

2006. 10. 22. 11:46

Miklóssy Ferenc, az MKIK regionális fejlesztési kollégiumának elnöke elmondta: levélben fordultak az önkormányzati és területfejlesztési miniszterhez. Azt kérik, hogy a területfejlesztési törvény módosításakor a kamarák kerüljenek vissza a regionális fejlesztési tanácsokba teljes jogú tagként.

A regionális fejlesztési kollégium elnöke szerint a kereskedelmi és iparkamarák a fejlesztési tanácsokban a régió gazdasági szféráját képviselve eredményesen elő tudnák segíteni térségük versenyképességének növekedését.

Miklóssy Ferenc elmondta, hogy a kamara a területfejlesztést azzal is segítené, hogy ha tulajdonosként megjelenne a regionális fejlesztési ügynökségekben. A kollégium elnöke szerint a kamara tulajdonosi jelenléte erősítené az ügynökség presztízsét.

A kamara szerint az adott térség területfejlesztése akkor lehet eredményes, ha minél szélesebb társadalmi konszenzus kíséri a döntéseket és a megvalósítását.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara regionális fejlesztési kollégiuma ismét megtárgyalta a pólus-programban való részvételi lehetőségüket. A testület úgy véli, a jelentős innováción alapuló program megvalósításában a kamara gazdaságszervezőként elő tudná segíteni az érintett szereplők együttműködését.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.