Gazdaság

Szavazati jogot követelnek a munkaadók a területfejlesztési tanácsokban

admin
admin

2006. 10. 02. 14:25

Vadász György elmondta, hogy az OKISZ Magyar Iparszövetség elnöksége szeptember 28-án tájékoztatót hallgatott meg a 2007–2013. évekre szóló Új Magyarország Fejlesztési Terv (II. Nemzeti Fejlesztési Terv) stratégiájáról. Ekkor javasolta a szövetség, hogy a kormány kezdeményezze a területfejlesztési törvény módosítását, és ebben szerepeljen, hogy a regionális érdekképviselettel rendelkező munkaadói oldal képviselője kapjon szavazati jogot a regionális fejlesztési tanácsokban.

Az OKISZ elnökségi üléséről kiadott közleménye szerint azt kérik a kormánytól, hogy a kis- és középvállalkozások esetében a támogatásra szánt forrásból jelentős arányt képezzen a vissza nem térítendő rész, amelyet technológia-korszerűsítésre és bővítésre lehetne fordítani. A szövetség szerint a kis- és középvállalkozások forráshiánya indokolja a vissza nem térítendő összeg növelését.

Az OKISZ közölte, hogy az elnökségi ülésen elutasították a Vállalkozók Pártja adófizetéssel kapcsolatos engedetlenségi felhívását, és arra kérték a tagszervezeteket, ne csatlakozzanak a törvénytelen felszólításhoz.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Elődeink több fajjal is szexeltek

American thrash metal band Slayer performs onstage, mid 1980s. Pictured are guitarists Jeff Hanneman (1964 - 2013) (left) and Kerry King. (Photo by Tony Mottram/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.