Gazdaság

Magyar cég a legjobb Microsoft-beszállító

A XAPT Hungary Kft. nyerte el a legjobb Microsoft Dynamics AX partner címét 2006-ban. A múlt héten Bostonban tartott partnerkonferencián több mint 7 ezer cég vett részt. Ez a negyedik alkalom, hogy nem az amerikai kontinensről választottak befutót.

A konferencián részvételi csúcs volt, soha ennyi vállalkozás nem képviseltette még magát – közölte Schvarcz Zoltán, a XAPT egyik tulajdonosa és ügyvezető igazgatója. A Business Solution üzletág AX szekciójában kaptuk meg az a kiválóság díját, mely óriási dolog, hiszen korábban soha egyetlen kelet-európai középvállalkozás sem kapott ilyen elismerést a szoftveróriástól – fűzte hozzá az ügyvezető.

Kiemelt partner

Ezen kívül a magyar cég bekerült az úgynevezett President Clubba, melyben azok a cégek kapnak helyet, amelyek a Microsoft licenc árbevételi ranglistáján a legjobb 5 százalékban szerepelnek.

A magyar cég a Dynamics AX közép- és nagyvállalati vállalatirányítási rendszer magyarországi forgalmazója. Az XAPT 2000 óta foglalkozott az AXAPTA vállalatirányítási rendszerrel, melyet a Microsoft 2002 folyamán felvásárolt, és beépítette Business Solution üzletágába. Ezt követően a magyar cég elég gyakori vendég volt Microsoft-os berkekben, mivel már rendelkeztek a szükséges know-how-val és tapasztalattal. A cég vezető-fejlesztőjét gyakran keresik fel Redmontból telefonon, hogy kikérjék véleményét – közölte Énekes Dániel, a XAPT üzletfejlesztési igazgatója.

Dinamikusan nő a cég

A tavalyi árbevétel meghaladta a 760 millió forintot, ez 24 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Idén a cél az egy milliárd forintos árbevétel meghaladása – mondta Schvarcz. Az expanzió a vállalkozás szinte minden területén érezhető, hiszen az elmúlt év 40 fős dolgozói létszáma idénre már 58 főre duzzadt, a cég profi értékesítési szakembereket fogadott, de a Dynamics AX és NAV rendszerek iránti növekvő igény miatt a szakembergárda is napról napra bővűl – fűzte hozzá Énekes.

A cég által értékesített termékek licenceinek és jogdíjainak értéke is 70 százalékkal megemelkedett. A cég által bevezetett vállalatirányítási rendszerek száma meghaladja a 80-at, a felhasználószám pedig meghaladja a 4000-et.

Határon átívelő középvállalkozás

A növekedés másik új irányvonala a külföldi projektek megvalósítása, illetve külföldi leányvállalatok elindítása. Először a dél-keleti régióban keresett és talált ügyfeleket és együttműködő partnereket a magyar vállalkozás. Több ügyfele, így a Lindab, a Marso, az SSL, a Masterplast, a Diego, a WizzAir igényelt országhatárokon átívelő megoldásokat, amelyet a XAPT először a budapesti központból valósított meg, majd Romániában önálló leányvállalatot indított. Idén márciusban pedig megalakult a XAPT Business Solutions Inc., a cég kanadai leányvállalata az észak-amerikai piac lehetőségeinek kihasználására.

Dr. Schvarcz Zoltán elmondta: a tulajdonosok a következő két évben több mint 1,9 millió dollárral készülnek emelni a kanadai leányvállalat törzstőkéjét. A tevékenységét az Egyesült Államok és Kanada keleti partvidékére összpontosító társaság feladata lesz a XAPT iparági vertikális és horizontális fejlesztéseinek, valamint magyarországi és kelet-európai fejlesztőkapacitásainak értékesítése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik