Gazdaság

GumiHotel: keréktárolás szezontól szezonig

Az autóbizniszben, legfőképp a felni- és gumiköpeny-értékesítésben érdekelt cégek hamar rádöbbentek, hogy a téli-nyári gumik éves cseréje, valamint tárolása jó üzlet. Az amúgy is nagy telephellyel rendelkező cégek – kihasználva kapacitásukat – akár több ezer autó abroncsait tárolhatják raktárukban. A tárolás speciálisan kialakított gördülőállványokon történik, az abroncsok vonalkódos azonosítót kapnak, és megfelelő hőmérsékleten, napfénytől védve várják a következő szezont.


A gumiköpenyek tárolását szinte minden nagyobb abroncsforgalmazó cég vállalja, ám mind a szolgáltatásban, mind pedig annak ellenértékében óriási különbségek fedezhetők fel. Számos gumiköpeny-forgalmazó ingyenesen tárolja téli-nyári gumiszettünket abban az esetben, ha náluk vásároltuk azokat. Sok forgalmazó viszont külön összeg fejében tárolja szakszerűen a kerekeket, mely éves szinten 5-10 ezer forint körüli összeget jelent.


A tárolás egyben azt is jelenti, hogy a leszerelt, kizárólag a felnin tárolt abroncsok állagmegőrzése történik, mely igény szerint javítást, átszerelést, hibafelmérést, valamint a visszaszállítás teljes körű szolgáltatását jelenti.


Minden szempontot figyelembe véve a gumiabroncsok magas árai, az abroncstároló szolgáltatás alacsony díjai és állagmegőrző jellege sok autótulajdonost győzhetnek meg e kényelmi szolgáltatás hasznosságáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik