Gazdaság

A kamara szerint átmeneti lesz az Új egyensúly

admin
admin

2006. 07. 06. 15:53

A BKIK állásfoglalása szerint a kamara tagjai érdekeltek abban, hogy a költségvetés helyzete minél hamarabb stabillá váljon. Ezenkívül tudomásul veszik azt is, hogy a költségvetés rendbetétele átmeneti vállalkozói és állampolgári tehernövekedést okoz.


Felesleges adminisztráció

A BKIK fellép a versenyképesség romlását előidéző és a felesleges adminisztrációs terheket növelő intézkedések ellen. A kamara szerint a nem kellően átgondolt és előkészített bevételnövelő előterjesztések intézkedései ellentmondanak a kiszámítható, tervezhető gazdasági környezet követelményének. Ennek következményeként csökken a vállalkozások bevétele, visszaesik a gazdaság növekedése, csökken a vásárlóerő.

A BKIK szerint a versenyhátrány csökkentése érdekében a vállalkozások, elsődlegesen a kis- és középvállalkozások (kkv), munkahelyek megszüntetésére lesznek kényszerítve. Ezzel csökken a költségvetésbe befizetett járulékok és adók összege, nőnek a költségvetés kiadásai.


Zárt egyeztetések

Rossz megoldásnak tartja továbbá a kamara, hogy a társadalom valamennyi rétegét érintő Új egyensúly program zárt ajtók mögött, szűk körben, a társadalom, az érdek-képviseleti és kamarai vélemények kizárásával készült.

Kevésnek tartják a kormányzat által felvázolt megtakarításokat, további lehetőségeket látnak a közlekedés területén. Szükségesnek tartják: a közlekedési alágazatok közötti munkamegosztás felülvizsgálatát, a gazdaságtalan alágazatok racionalizálását, a közösségi közlekedés tarifarendszerének átdolgozását, a közlekedési árkiegészítési rendszer, valamint a kedvezményrendszerek felülvizsgálatát, és szociális rászorultsági elv alapján történő átdolgozását.

Állásfoglalásában a kamara hangsúlyozza, hogy szorgalmazzák a feketegazdaság visszaszorítását, a láthatatlan jövedelmek láthatóvá tételét, elítéli a szabálysértő és adócsaló vállalkozókat.

A kamara közölte, hogy támogatják az évek óta halogatott állami, önkormányzati, egészségügyi és oktatási reform kormányzati programba állítását. Az állam és intézményei, a közigazgatás hatékonyságának mérése, szolgáltató jellegének erősítése, alapvető versenyképességi szempont.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.