Gazdaság

Óriási érdeklődés a Nemzetközi Franchise Expo iránt

A régió egyik legjelentősebb, nemzetközi franchise kiállítása a Budapesti Vásárközpont (HUNGEXPO) területén kerül megrendezésre 2006. november 9–11. között. Az expo eddigi sikerességét jól mutatja, hogy idén már közel 40 olyan külföldi franchise-hálózat jelentkezett, amely magyarországi mester-franchise átvevőt keres. Ezek között megtalálható kettő francia, hét spanyol, valamint egy dán, egy belga és egy osztrák cég. Kiemelten fontos és érdekes tény, hogy már négy román hálózat is a DAKEXPO-n keresztül keresi magyar partnerét.


Tengerentúli résztvevők

A tengerentúlról is érkeznek az előző évekhez hasonlóan kiállítók – három Amerikából, egy Argentínából és egy Ausztráliából. A magyar franchise-vállalkozások is évről-évre mind többen keresik fel az expót, hogy elképzeléseikhez új befektetőket, hálózatuk bővítéséhez átvevő partnerek találjanak.

Franchise szakmai konferencia

A III. BuyBrand Show-val párhuzamosan szakmai előadások hangzanak el, hogy a résztvevők minél jobban megismerhessék a franchise rendszert, annak előnyeit, a szerződéskötés menetét, feltételeit. A konferencia idén is díjtalan az érdeklődők számára. Idén kuriózumként kerekasztal-beszélgetések kerülnek megrendezésre magyar, valamint külföldi franchise-hálózatok képviselőinek és vezető tanácsadók részvételével. A beszélgetések folyamán a tanácsadók és a hálózatok képviselői átadják tapasztalataikat, segítenek az újonnan induló vállalkozások számára.

Bukaresti Franchise Expo

A jövőre, Bukarestben megrendezésre kerülő RoFrancize International Franchise Fair kiállítás szervezésébe is bekapcsolódott a DAKEXPO román partnerirodáján keresztül. Így nemcsak Magyarországon, hanem rendkívül előnyös feltételek mellett Romániában is lehetősége nyílik a magyar franchise-hálózatoknak a nemzetközi kiállításon részt venni, illetve potenciális partnereket találni az adott piacokon. A kiállításon külön magyar pavilon lesz, melyben számos, Romániában terjeszkedni kívánó hazai hálózat kap helyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik