Gazdaság

A PSZÁF jóváhagyta a Citibank-vezér kinevezését

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) jóváhagyta Sajjad Razvi vezérigazgatói kinevezését a Citibanknál - közölte az MTI-vel a hitelintézet hétfőn.

Sajad Razvi a Citibanknál betöltött elnök-vezérigazgatói pozíciója mellett a budapesti központú Közép-Európa Divízió vezetője is, a Citigroup vállalati és befektetési banki tevékenységéért felel a térségben, amelyhez Magyarország, a Cseh Köztársaság, Románia, Szlovákia és Bulgária tartozik. Továbbá ő felel a Citigroup üzletépítéséért azokban az országokban is, amelyekben a Citigroup nem rendelkezik leányvállalattal, így a Balkán-régióbeli, valamint a Balti-térségbeli országokban.

Magyarországi kinevezése előtt Sajjad Razvi a Citigroup Egyesült Arab Emirátusok elnök-vezérigazgatója és az ottani vállalati és befektetési banki szolgáltatások vezetője volt. Korábban egyebek között Dél-Koreában és Pakisztánban töltött be vezetői posztot. A Citibank igen fontos piacnak tekinti Magyarországot, s folytatja termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztését. “A magyarországi közösségek életében az elmúlt két évtizedben betöltött társadalmi szerepünkre is büszke vagyok, és elkötelezetten folytatom a közösségek támogatását” – idézi a sajtóközlemény az elnök-vezérigazgatót.

A Magyarországon húsz éve jelen lévő Citibank 2005-ben 16,2 milliárd forint adózás előtti nyereséget ért el, 7 százalékkal többet az előző évinél, mérlegfőösszege 2005 végén 458,8 milliárd forintot tett ki, 13 százalékkal bővült egy év alatt. A bank tőkearányos nyeresége (ROE) 38,98, eszközarányos nyeresége (ROA) pedig 2,87 százalék volt 2005-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik