Gazdaság

Magyar cégeket is várnak az Europe’s 500-ra

Az idén tízéves Europe’s 500 minden év novemberében teszi közzé 500-as listáját, amelyen a legsikeresebb európai, független, fejlődő és munkahelyteremtő vállalkozások szerepelnek. A 2005-ös listára felkerült kis- és középvállalkozások az elbírálás alapjául szolgáló hároméves referenciaperiódus alatt összesen mintegy 130 ezer új munkahelyet teremtettek és – évi átlagos 14 százalékos emelkedéssel – 28,8 milliárd euróval növelték bevételüket.

A Europe’s 500-lista egyedülálló, mert elsősorban a munkaerő-növekmény szerint rangsorol, amely a valós és az abszolút munkanövekmény kombinálásával lehetővé teszi, hogy a kisebb és nagyobb vállalatok egymással versenghessenek.

„Az Europes’s 500-lista megmutatta, hogy egy vállalat sikeres fejlődése nem elsősorban az adott iparágon múlik, hanem az olyan vállalkozói szellemen, amely elébe áll a kihívásoknak, megragadja a lehetőséget, nem fél a kockázattól, és kellőképpen motiválja az alkalmazottakat” mondta el Martin Schoeller, a Europe’s 500 – Entrepreneurs for Growth elnöke a 2005-ös díjátadó gálán.

A korábbi listás vállalatok általában mind megnőtt médiaérdeklődésről, és ebből következően növekvő eladásokról és új üzletlehetőségekről számolnak be, továbbá nagyobb csábítóerőt jelentenek a tehetséges elhelyezkedni vágyó munkaerő számára. A nevezési határidő 2006. július 12-e. Idén a győztesek kihirdetése a bécsi Hofburgban rendezett gála keretében lesz november 25-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik