Gazdaság

50 millió magyar találmányokra

admin

2006. 06. 13. 11:37

Beadásra és támogatásra jogosultak – magánszemélyek, mikro-, kis- és középvállalkozások, közhasznú szervezetek, kutatóintézetek, oktatási intézmények – adhatnak be pályázatot, melyre 50 millió forint áll rendelkezésre.

A támogatás elősegíti az innovációs folyamatokat, ezen belül a találmányok, a növényfajták, a használati minták oltalmának külföldön történő megszerzését és fenntartását, valamint a formatervezési minták oltalmának külföldön történő megszerzését és megújítását. További cél a magyar szellemi termékek hasznosításának elősegítése, illetve a külföldön értékesített magyar áruk utánzásának megakadályozása is.

A támogatás formája: a pályázó működési célú támogatásának nem minősülő, visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatás, mely csekély összegű (de minimis típusú) támogatásnak minősül. Mértéke a bejelentési, fenntartási, illetve megújítási költségek visszaigényelhető áfa nélküli összköltségének maximum 90 százaléka lehet. A támogatás időtartama: legfeljebb 3 év.

A benyújtott pályázatok elbírálását bírálóbizottság végzi. A bizottság a pályázati felhívás feltételei alapján alakítja ki javaslatát. A bizottság javaslata alapján a miniszter, illetve az általa meghatalmazott személy dönt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kisherend, 2012. március 30.
Süldők a Hoffman és Társa Kft. sertéstelepén, a Baranya megyei Kisherenden.
MTI Fotó: Kálmándy Ferenc
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.