Gazdaság

50 millió magyar találmányokra

admin
admin

2006. 06. 13. 11:37

Beadásra és támogatásra jogosultak – magánszemélyek, mikro-, kis- és középvállalkozások, közhasznú szervezetek, kutatóintézetek, oktatási intézmények – adhatnak be pályázatot, melyre 50 millió forint áll rendelkezésre.

A támogatás elősegíti az innovációs folyamatokat, ezen belül a találmányok, a növényfajták, a használati minták oltalmának külföldön történő megszerzését és fenntartását, valamint a formatervezési minták oltalmának külföldön történő megszerzését és megújítását. További cél a magyar szellemi termékek hasznosításának elősegítése, illetve a külföldön értékesített magyar áruk utánzásának megakadályozása is.

A támogatás formája: a pályázó működési célú támogatásának nem minősülő, visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatás, mely csekély összegű (de minimis típusú) támogatásnak minősül. Mértéke a bejelentési, fenntartási, illetve megújítási költségek visszaigényelhető áfa nélküli összköltségének maximum 90 százaléka lehet. A támogatás időtartama: legfeljebb 3 év.

A benyújtott pályázatok elbírálását bírálóbizottság végzi. A bizottság a pályázati felhívás feltételei alapján alakítja ki javaslatát. A bizottság javaslata alapján a miniszter, illetve az általa meghatalmazott személy dönt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ismét tüntetnek Budapesten

A harmadik napon is tele a Kossuth tér

Élő videó: Ismét tüntetnek Budapesten