Gazdaság

Európai mikrohitelezési hálózat

A magyar hálózat, a megyei és fővárosi vállalkozásfejlesztési alapítványok közreműködésével sorra kerülő rendezvényt Nagy Miklós, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) ügyvezető igazgatója a magyar vállalkozásfejlesztés szempontjából mérföldkőnek nevezte.

Az egész világon működnek mikrofinanszírozási programok. Magyarországon a Mikrohitel programot a megyei és fővárosi vállalkozásfejlesztési alapítványok mintegy tíz éve sikeresen működtetik. Továbbfejlesztéseként a BVK 2005-ben a Magyar Fejlesztési Bankkal közösen dolgozta ki az új, országos Mikrohitel plusz programot, illetve a fővárosi vállalkozások rendelkezésére áll az Európa-díjas Budapest kisvállalkozói hitelprogramjuk.

Ezek révén a profitorientált hitelintézeteknél a kockázatok miatt nem hitelképes vállalkozásokat (az indulókat is) látják el kedvezményes forrásokkal. A Magyar Mikrofinanszírozási Hálózatot alkotó megyei és fővárosi vállalkozásfejlesztési alapítványok nonprofit szervezetek, amelyek együttműködve a kormányzati és a pénzintézeti szférával alapokat képeznek, és ebből nyújtanak forrást az ügyfeleiknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik