Gazdaság

Forgalomfüggő folyószámlacsomagok

admin
admin

2006. 03. 29. 15:29

A kkv-s számlacsomagokat úgy alakították ki a bankok, hogy az adott cég számlaforgalmától teszik függővé a választást, közölte lapunk megkeresésére Lazók Rómeó banki szakértő. Ez azt jelenti, hogy a bankok 4-5-6 féle csomagot kínálnak a vállalkozóknak, melyek paramétereikben és díjszabásukban teljesen eltérnek egymástól, fűzte hozzá Lazók.


Előnyben az e-banking

Az is megfigyelhető, hogy a pénzintézetek előnyben részesítik az elektronikus és a telefonos átutalást a papíralapúval szemben. Ám néhány vállalkozói csomag esetében megfigyelhető, hogy meghatározott számú papíralapú, vagy éppen elektronikus utalást tartalmaz a havi fixdíj, summázta véleményét Lazók.


Bújtatott költségek

Számos bank számlacsomagja tartalmaz valamilyen bújtatott költséget, mely óriási terhet ró a vállalkozóra. A Raiffeisen Bank Alapcsomagjában például fix és százalékos költségek adják az utalás díját, ingyenesen lehet beállítani online az állandó havi utalásokat. Ám a havi utalások lemondásáért – melyet csak telefonon vagy személyesen tehetünk meg – tételenként 2000 forintot számít fel a bank.

A Budapest Bank Egyforintos Számlacsomagja például csak új ügyfelek számára elérhető, feltétele az egymást követő három hónap alatt legalább négy fizetési megbízást indítása. A HVB Mini-Max-csomag havi díját 450 forintban állapították meg, ám egy papíralapú utalásért bankon belül és kívül egyaránt legalább 800 forintot fizetünk.

A K&H Start Csomagja bankon belüli tranzakcióért 0,11 százalékos, minimum 150 forintos jutalékot kér, ám a bankon kívüli utalásoknál a mérték 0,21 százalék, de legalább háromszáz forint. A CIB Mikro üzleti csomagja havi csaknem kétezer forint, ám az utalások alapdíja olcsóbb, mint más bankok esetében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kállósemjén, 2018. január 17.
Rendőrök helyszínelnek egy ukrán lajstromjelű AN-2 típusú repülőgép mellett Kállósemjén határában 2018. január 17-én. A repülőgépen 11 bevándorló jutott be Magyarország területére január 15-én este. A rendőrök jelentős erőkkel, nyomkövető kutyák és hőkamerák segítségével terepkutatást végeztek, majd rövid időn belül elfogtak három afgán és nyolc vietnami állampolgárt, akiket őrizetbe vettek.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Megannyi rejtély övezi a migránsszállító repülőt

Migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015. Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees.    AFP PHOTO / HANNA SONIA / AFP PHOTO / HANNA SONIA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.