Gazdaság

Forgalomfüggő folyószámlacsomagok

A kkv-s számlacsomagokat úgy alakították ki a bankok, hogy az adott cég számlaforgalmától teszik függővé a választást, közölte lapunk megkeresésére Lazók Rómeó banki szakértő. Ez azt jelenti, hogy a bankok 4-5-6 féle csomagot kínálnak a vállalkozóknak, melyek paramétereikben és díjszabásukban teljesen eltérnek egymástól, fűzte hozzá Lazók.


Előnyben az e-banking

Az is megfigyelhető, hogy a pénzintézetek előnyben részesítik az elektronikus és a telefonos átutalást a papíralapúval szemben. Ám néhány vállalkozói csomag esetében megfigyelhető, hogy meghatározott számú papíralapú, vagy éppen elektronikus utalást tartalmaz a havi fixdíj, summázta véleményét Lazók.


Bújtatott költségek

Számos bank számlacsomagja tartalmaz valamilyen bújtatott költséget, mely óriási terhet ró a vállalkozóra. A Raiffeisen Bank Alapcsomagjában például fix és százalékos költségek adják az utalás díját, ingyenesen lehet beállítani online az állandó havi utalásokat. Ám a havi utalások lemondásáért – melyet csak telefonon vagy személyesen tehetünk meg – tételenként 2000 forintot számít fel a bank.

A Budapest Bank Egyforintos Számlacsomagja például csak új ügyfelek számára elérhető, feltétele az egymást követő három hónap alatt legalább négy fizetési megbízást indítása. A HVB Mini-Max-csomag havi díját 450 forintban állapították meg, ám egy papíralapú utalásért bankon belül és kívül egyaránt legalább 800 forintot fizetünk.

A K&H Start Csomagja bankon belüli tranzakcióért 0,11 százalékos, minimum 150 forintos jutalékot kér, ám a bankon kívüli utalásoknál a mérték 0,21 százalék, de legalább háromszáz forint. A CIB Mikro üzleti csomagja havi csaknem kétezer forint, ám az utalások alapdíja olcsóbb, mint más bankok esetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik