Gazdaság

Nemzetközivé válhatnak a magyar kiscégek

admin
admin

2006. 03. 27. 17:42

“Sikerre kívánjuk vinni az alsó-ausztriai kis- és középvállalatok tevékenységét az új EU-országokban és további cégeket akarunk interregionális tevékenységekre bátorítani” – mondta Christoph Gantar, az ecoplus “Nemzetköziesedés a bővítés övezetében” területének vezetője. Alsó-Ausztria legnagyobb potenciálja a fa-, a műanyag-, a fém-, és az élelmiszeriparban, valamint a környezetvédelemben rejlik, beleértve a megújuló energiát is.

Az osztrák és a magyar piac kiegészíti egymást

“Az osztrák és a magyar gazdasági piac komplementer, ami szinte felkínálja az együttműködést” – mondta Dr. Irene Hageneder, az Osztrák Gazdasági Kamara Kirendeltségének munkatársa. Majd hozzátette: “Magyarország testreszabott piacot jelent az osztrák kis- és középvállalatok számára.”

“A magyar termékeket külföldön kedvelik és ismerik, ezért erősen támogatjuk a magyar üzemek nemzetközi piaci kapcsolatait” – hangsúlyozza Spányik Péter, az ITD Hungary vezérigazgató-helyettese. 2005-ben mintegy 50 milliárd eurót tett ki a teljes magyar export, ebből 3 milliárd euró volt az Ausztriába irányuló kivitel. Ausztria 3,5 milliárd euró értékben exportált Magyarországra.


Romániában is alakult kamara

Radetzky Jenő, a Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara alelnöke a jelenleginél nagyobb mértékű ösztönzés és támogatás fontosságáról beszél a magyar kkv-k tevékenységének nemzetközivé válása során. A magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara korlátozott pénzügyi eszközei ellenére dolgoznak a közös kamarai képviseletek hatékony rendszerének kiépítésén. Így csak néhány napja alakult meg Kolozsvárott a Román-Magyar Kamara.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.