Gazdaság

Testi örömök

Nem mindegy, milyen volt az első. Durva vagy érzéki? És hogy később, felkelés után is jól érezzük-e magunkat? Hogy akarjuk-e újra? Épp' vele?

Mert van, amit érezni kell. És ha ő tapasztalt, persze jobb vele. Sok pozíciót ismer és egy érintésből tudja, hogy nekünk hol és hogy jó. És amikor legszívesebben kiabálnánk, de nem, amikor csak azt nyögjük, hogy fáj, de jó, akkor az nem azt jelenti, hogy mazochisták vagyunk, hanem hogy a masszőr asztalán fekszünk.

No de hol?

Fehér szoba, félhomály, illatos olajpára és sikamlós kezek, masszázsszalon a belvárosban. A szomszéd szobában kigyúrt fiatal menedzser, túl egy gyilkos edzésen, a nyakát alig tudja mozgatni, a hátában szilványi csomók, eltüntetésükhöz masszőrből is legény kell a gáton.


Testi örömök 1

A híd másik oldalán ezalatt 40 kilós thai hölgyek nyomkodnak meglett férfiakat. Magyarul az itt töltött egy-két év után sem tudnak, a befizetett masszázsfajtát is angolul írják fel nekik, már akinek, mert akad köztük olyan is, aki még olvasni sem tud, de mit számít ez, amikor az akupresszúrás pontok elhelyezkedését úgy tudják, mintha könyvből olvasnák. A bangkoki Wat-Po templom szerzetesrendjének iskolájában tanultak, és a fortélyok elsajátításához nem volt szükségük a betű ismeretére.

Nem úgy emberünknek a pesti szalonban. Mire a szegment masszázstól a perioszterális kezelésig mindent magtanult, kezében érezte a tövisnyúlvány fogást és számolás nélkül is tudta, hogy harmadik ujját behajlítva a merev csuklóval és vállízülettel keltett vibrációval másodpercenként 10-15 rezgést kell keltenie ahhoz, hogy jó legyen, igényességétől függően néhány gyorstalpaló hétvégén, nagy valószínűséggel azonban egy kétéves kurzuson van túl.

Vendégei a hajtós szakmák képviselői, akik délután öt körül még csak rá se néznek az órájukra, mert fel nem merül, hogy olyankor haza lehetne menni. Majd este, valamikor, hullafáradtan talán… Ők, ha beesnek, gond nélkül fizetnek 5 ezret, csak ne szóljon hozzájuk senki, agyukban kinyomták a powert, battery low.

Délelőtt más a helyzet. Az ötvenes nők, egyszerre hárman érkeznek. A fogadótérbe egymás mellé helyezik nekik a masszázsasztalokat, ők azért jönnek, hogy beszélgessenek, komfortosabb a testhelyzet, mint a kávézóban, és a felfrissülés is tartósabb, mint a koffein okozta. Mellesleg calorie free.

Aki nem szereti a sikamlós élvezeteket, inkább thai masszőrt választ. Ott ruhán keresztül, nyomkodással, nyújtással érik el mindazt, amit a híd túlsó oldalán ütögetéssel, kopogtatással, paskolással és ostorszerű hullámmozgással.


Testi örömök 2

Nyolc-tíz ezerért két óra a mennyben és utána két nap a föld fölött – mondják a hívők. Charteres thaiföldi utazásokon, itthoni wellness hétvégeken próbálták először, azóta szenvedélyükké vált a masszázs. A tulaj is ezért nyitotta a szalont. Rendezvényszervezőként egy nap több adrenalinfröccsöt kapott, mint piros lámpát, és úgy érezte, hogy csak akkor éri meg a harmincat, ha hetente kétszer ellazítja magát. Amikor kiderült, hogy havonta 100 ezer forintot hagy a thai masszázsszalonban, akkor barátnőjével leültek az internet elé, és néhány hónapig csak leveleztek. Mire gépük landolt a bangkoki repülőtéren, a helyi Hilton szálloda főmasszőre kiválogatta a tutira profi, utazásra kész masszőröket. Amikor azonban kiderült, hogy nem két korpulens férfi a világvégi szalon tulajdonosa, hanem 27 éves bombázó lányok, a jelentkezők futtatásnak lázálmodták az üzletet, és a repülőjegy átvétele előtt eliszkoltak. Aztán lettek új jelentkezők, ma már egymást váltják a thai asszonyok, itt kapnak lakást, rizst, persze fizetést és borravalót, eltartják az otthon maradottakat.

Átellenben az európai szalont is 30 alattiak nyitották, marketing- és reklámszakemberek. Ha Európában 40-100 euró között lazán fizetnek egy órányi dögönyért, ha a masszázs éppolyan program, mint a mozi vagy a fitneszterem, ennek előbb-utóbb be kell gyűrűznie Magyarországra is – mondták, csak ott kell lenni a piacon, és ki kell várni. Felvették a tuti profikat, de maguk is elvégeztek egy gyorstalpalót, nem esnek zavarba, ha egy ügynökségi munka leadása után be kell állni az asztal mellé.

Van, aki a svéd masszázs zegzugos lehúzását élvezi, van, aki azt preferálja, ha a hátára ráfekszenek és széthúzzák a karjait. Mindkettő fáj, de jó. És mindkettő vérbőséget okoz. De veszélyes, úgyhogy vérbőség keltéséhez otthon még mindig a hagyományos módszer javallott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik