Gazdaság

Újabb hitelprogram a kisvállalkozásoknak

admin
admin

2006. 03. 07. 10:51

A pályázónak a hitelkérelem benyújtásakor csak az üzleti tervét, valamint az azt alátámasztó, illetve a szakmai ismereteket igazoló dokumentumokat és a felajánlott fedezetek előszűréséhez szükséges információkat kell mellékelnie. A további igazolásokat csak a kedvező elbírálást követően kell beadni.

Radnai György, a Hitelgarancia Rt. vezérigazgatója elmondta, hogy a budapesti hitelprogramhoz az eddigi kilencmillióval szemben a teljes 15 millió forintra 80 százalékos garanciát nyújt, és egy százalékról 0,8-ra csökkenti a garanciadíjat, amelyet a BVK teljes egészében átvállal.

Nagy Miklós, a BVK ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy a fővárosi vállalkozásfejlesztési program integrált megvalósításához a szaktárca a gazdasági versenyképesség operatív program keretében mintegy félmilliárd forintot biztosít a budapesti vállalkozások számára kialakított ingyenes alapszintű tanácsadási programhoz. Ebben már 315 tanácsadó vesz részt.

A Mikrohitel Plusz felső összeghatárát ötmillió forinttal, tízmillióról 15 millióra emelik – jelentette be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a budapesti tanácsadók konferenciáján. A BVK közreműködésével kialakított konstrukció bővítését a Magyar Fejlesztési Bank Rt. és a Hitelgarancia Rt. tette lehetővé. Ugyancsak márciusban indul a tízmillióról 25 millióra növelt plafonú Széchenyi-kártya-konstrukció.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.