Gazdaság

Nő a Mikrohitel Plusz és a Széchenyi-kártya felső összeghatára

Emelkedik a Széchenyi-kártya hitelkerete is, 10 millió forintról 25 millió forintra – közölte a gazdasági miniszter. Szavai szerint az elmúlt 4 évben összesen 574 milliárd forint hitel-, tőke- és pályázati támogatást nyújtottak. Ebből 244 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás volt, 330 milliárd pedig hitelprogramok, tőkejuttatás és garanciavállalás formájában valósult meg. Kóka János közölte: csak az elmúlt héten 660 cég támogatásáról született döntés mintegy 7 milliárd forint értékben.

Demszky Gábor, főpolgármester elmondta: a Mikrohite-programban 1 milliárd, a Budapest Kisvállalkozói Hitelkonstrukcióban 2,5 milliárd, a Mikrohitel Plusz-programban pedig további 3 milliárd forint áll a vállalkozások rendelkezésére. Mindez összesen 30 százalékos növekedés 2005-höz képest. Az idén mintegy 6,5 milliárd forint forráskihelyezésre van lehetőség a kedvezményes vállalkozásfinanszírozási programok keretében Budapesten – tette hozzá.

Demszky Gábor ismertette, hogy a fővárosban az ezer lakosra jutó társas vállalkozók száma kétszerese az országos értéknek, a Magyarországon működő vállalkozások 28 százaléka budapesti székhelyű. Tájékoztatása szerint egyszerűsödik a Budapest Kisvállalkozói Hitelprogram eljárási rendje, így a pályázóknak a hitelkérelem benyújtásakor csak az üzleti tervet és az ezt alátámasztó dokumentumokat, a szakképzettséget, szakmai ismereteket igazoló dokumentumokat kell beadnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik