Gazdaság

662 kkv jutott GVOP támogatáshoz

admin
admin

2006. 03. 06. 18:43

Az ebben a szakaszban több mint 14 milliárd forint támogatási igénnyel beérkezett 1617 darab pályázatból 1324 darab pályázat felelt meg a kiírási feltételeknek. A pályázók összesen 11,7 milliárd forintnyi támogatást igényeltek.

A rendelkezésre álló mintegy 7 milliárd forintos forrás figyelembevételével sorrendben a legtöbb pontot elért, összesen 662 darab pályázat juthat támogatáshoz.

A „GVOP 2.1.1. műszaki-technológiai fejlesztés” pályázat keretében eddig 3 szakaszban, összesen 35,7 milliárd forint értékben született kis- és középvállalatok eszközvásárlását, telephely fejlesztését támogató döntés. Több mint 1800 darab szerződés került megkötésre és a benyújtott elszámolások alapján kifizetett összeg meghaladja a 8,5 milliárd forintot.

A pályázat negyedik szakasza várhatóan április elején, mintegy 4,5-5 milliárd forint keretösszeggel kerül újra meghirdetésre.

A pályázati nyertesek listája a GVOP, valamint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium honlapján tekinthető meg.

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Programra összes beérkezett pályázat közül több mint 8 ezer nyert támogatást több mint 130 milliárd forint értékben, mely a hároméves keret 85 százaléka. Az Irányító Hatóság 5600 nyertessel kötött szerződést, a kifizetetések pedig meghaladják a 34 milliárd forintot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Beregszász, 2015. március 19.  
Vásárló fizet az egyik élelmiszer áruházban a kárpátaljai Beregszászon, a Bohdana Hmelnickoho utcában 2015. március 18-án. Ukrajnában a nemzeti valuta leértékelődése miatt leginkább az alapvető élelmiszerek drágultak, a hrivnya értékének ingadozása miatt egy napon belül is változnak az árak.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.