Gazdaság

Indul az Allianz Bank

Az idei harmadik negyedévben várhatóan megkezdi működését az Allianz Bank Zrt, az Allianz Hungária Biztosító Rt. új, univerzális pénzintézete - mondta az MTI-nek Farkas Ádám, az Allianz Bank Zrt. leendő vezérigazgatója hétfőn.

A bank 100 százalékos tulajdonosa, az Allianz Hungária Biztosító Rt. a ma már bankfiókként működő Dresdner Bank (Hungaria) banki licencét vásárolta meg 2005-ben. A bank jegyzett tőkéje 9 milliárd forint, licenc vételára üzleti titok.

Farkas Ádám elmondta, az Allianz Bank tervezett üzleti modellje egy, a ma Magyarországon ismert és létező banki-biztosítói modellnél szorosabb, a piacvezető biztosító társaság értékesítési hálózatára épülő együttműködésen alapul.

Az Allianz Hungária több szegmensben piacvezető, 2 millió ügyféllel, közel 2 ezer fős üzletkötői-tanácsadói hálózattal és országszerte közel 130 fiókkal rendelkezik. A banki értékesítés ezekre a csatornákra épül rá, és az ismert, a klasszikus, banki és biztosítói elemeket egyaránt tartalmazó közös termékek mellett új, innovatív termékekkel is megjelennek majd a piacon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik