Gazdaság

A befektetésekhez autópálya kell

A leendő telephely kiválasztásánál a befektetők 85 százaléka igényli, hogy az autópálya legfeljebb 30 kilométeres távolságban legyen – közölte Rétfalvi György, az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. vezérigazgatója pénteken Szegeden.

Az M5-ös autópálya Kiskunfélegyháza és Szeged közötti szakaszának elkészültével a Tisza-parti város „evidens alternatívává” válik – mondta a szakember a Szabad a pálya című befektetői konferencia szünetében rendezett sajtótájékoztatón.

Az ITDH évente 300-350 befektetési projektet kezel, ebből hozzávetőleg ötven zárul pozitív döntéssel – közölte a vezérigazgató. Hozzátette: jelenleg Csongrád megyével kapcsolatban a cég több mint harminc befektetési elképzelést segít.

Szeged és környéke az iskolapéldája annak, amit ma Magyarország befektetési környezetéről el szeretnénk mondani a világnak – jelentette ki Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium külgazdasági helyettes államtitkára.

Az elmúlt egy esztendőben azzal, hogy kézzelfogható közelségbe került az autópálya átadása, a befektetői érdeklődés jelentősen megnőtt Szeged és környéke iránt – hangsúlyozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik