Gazdaság

Több száz fővel bővít az IBM

Újabb bővítést jelent be szerdán Budapesten az IBM. A Világgazdaság információi szerint ez további több száz fő felvételét jelentheti az amerikai informatikai óriás Magyarországon működtetett szolgáltató központjainál.

Az újabb megrendelések függvényében az amerikai cég ezúttal is több nyelven beszélő friss diplomásokat kíván toborozni az új álláshelyekre, közülük is főként közgazdászokat, könyvelőket, illetve az informatikai területről főként a vállalatirányítási rendszereket jól ismerő szakembereket.

Ez az idei évben már a második bővítés: márciusban Kóka János, a gazdasági tárca vezetője és Paál Péter, az IBM Magyarországi Kft. vezérigazgatója közös sajtótájékoztatón jelentett be egy 6,5 milliárd forintos befektetéssel járó hétszáz fős létszámnövelést.

A magyarországi bővítések szervesen kapcsolódnak az IBM-nél májusban elindított, a hatékonyságnövelést és növekedést célzó világméretű átszervezéshez. Az informatikai cég a korábbi, termékorientált stratégiáját a szolgáltatás-központú tevékenységek javára kívánja átalakítani. Bevételének már ma is több mint az 50 százalékát a szoftver- és a szolgáltatási üzletág adja. A szolgáltatásban már nemcsak a mennyiségi növekedés a cél, hanem az egyes területeken végzett munka költséghatékonyabbá tétele. A részleg globális átalakítására ezért kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik