Gazdaság

A lakás- és a kötelezőbiztosítás a legnépszerűbb

A lakosság közel 60 százaléka nem tervezi az elkövetkező két évben biztosítás kötését. Aki mégis, az ház- és lakásbiztosítást választana, derült ki a GfK Hungária Piackutató Intézet tanulmányából.

A GfK legfrissebb, 2005. II. negyedévi felmérése szerint a személyre szóló biztosítással rendelkezők mintegy negyede rendelkezik nyugdíjbiztosítással (28 százalék), elérésre szóló életbiztosítással (27 százalék), vagy vegyes életbiztosítással (27 százalék). Több mint a magyar háztartások háromötöde rendelkezik lakás- és házbiztosítással (63 százalék), közel fele kötelező gépjármű felelősségbiztosítással (46 százalék), ám csupán 10 százalékának van – nem kötelező – casco biztosítása. Utasbiztosítást a válaszadók 92 százaléka nem kötött.

A felmérésből kiderül, hogy a megkérdezettek több mint fele nem tervezi biztosítás kötését az elkövetkező két évben. Azok, akiknek azonban ilyen irányú szándékai vannak, legnagyobb arányban a ház- és lakásbiztosítást (28 százalék), a vegyes életbiztosítást (21 százalék), és a nyugdíjbiztosítást (14 százalék), illetve az elérésre szóló életbiztosítást (13 százalék) említették preferált biztosítási fajtaként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik