Gazdaság

BÉT: profitrealizálást várnak az elemzők

A nap eleji emelkedés után profitrealizálás indulhat meg a részvénypiacon, vélik az MTI által megkérdezett tőzsdei elemzők. Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője szerint kérdéses, hogy folytatódik-e vagy kifullad a piac lendülete.

A legvalószínűbbnek azt tartja az elemző, hogy a nap elején még följebb mennek az árfolyamok, de utána megindul a nyereségrealizálás. Az utóbbi napok legnagyobb nyertese, a Richter esetében is arra számít, hogy egy újabb csúcsdöntés után visszaesik a papír árfolyama.

Sarkadi Szabó Kornél, a Raiffeisen Bank elemzője szerint továbbra is kedvező a piac hangulata, ám a forinttal kapcsolatos bizonytalanságok megzavarhatják az “idillt”. Véleménye szerint amennyiben a forint gyengülésének jelei mutatkoznak a devizapiacon, az a részvénypiacra is áttevődhet, és egy nagyobb forinteséstől tartva profitkivét indulhat el a tőzsdén.

A BUX kedden 667,35 pontos, 2,92 százalékos emelkedéssel, új történelmi csúcson, 23 501,63 ponton zárt. A 24,3 milliárd forintos forgalomban valamennyi vezető részvény erősödött, a Richter árfolyama új csúcsot ért el napközben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik