Gazdaság

BÉT: megújuló BUX és BUMIX kosár

admin
admin

2005. 09. 26. 15:44

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) index bizottsága meghatározta az október 3-tól érvényes új BUX és BUMIX kosárban szereplő részvények százalékos összetételét.

Mint az már korábban nyilvánosságra került, október 3-ától a BUX számításánál a Synergon részvényeit is figyelembe veszik, a Pannonplast papírok pedig kikerülnek a BUX kosárból. A BUMIX-ba új papír nem kerül be, a NABI részvényeit pedig kivezetik a kosárból.

A BUX-ban meghatározó súllyal szerepel a négy legnagyobb kapitalizációjú részvénysorozat, együttes súlyuk eléri a 90 százalékot. Ezen belül az OTP 32,31 százalékos, a Mol 28,19, a Richter 15,71, a Magyar Telekom 13,87 százalékos arányt képvisel az indexben. A BUX új kosara október 3-tól 12 részvényt tartalmaz, ezek a következők: Antenna Hungária, BorsodChem, Démász, Egis, FHB, Fotex, Magyar Telekom, Mol, OTP, Richter, Synergon, TVK.

A közepes és kis kapitalizációjú részvények ármozgását mutató index, a BUMIX olyan részvénysorozatokat tartalmaz, amelyek piaci kapitalizációja nem haladja meg a 100 milliárd forintot. Itt sokkal egyenletesebb a papírok súlyozása, részarányuk általában 5-15 százalék között van. A BUMIX október 3-tól a következő 16 papírt tartalmazza: Antenna Hungária, Danubius, Démász, econet.hu, Egis, Elmű, Émász, FHB, Fotex, Graphisoft, Pannonflax, Pannonplast, Phylaxia Pharma, Rába, Synergon és TVK.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.