Gazdaság

Becsöngettek

admin
admin

2005. 09. 22. 08:00
DIALOGUE FLYBOOK


Kinek? Sokat jegyzetelő egyetemistáknak.
Mennyiért? 2500 dollár.
+ A készülékbe SIM kártya is behelyezhető, ezért a gép GSM-, GPRS-, és 3G-kompatibilis.
– Optikai meghajtót nem tartalmaz.
SAMSUNG MINIKET VP-MS10


Kinek? Akik a multifunkciós kütyükre esküsznek.
Mennyiért? 78 ezer forint.
+ Öt eszközt egyesít.
– Bővítésre szorul a 64 megás beépített memória.
IPOD NANO


Kinek? Akik eddig nagynak találták az iPodot és annak Mini verzióját is.
Mennyiért: A 4 gigás 50 ezer, a 2 gigás 40 ezer forint.
+ Csökkentett méret végre a fehér designú, klasszikus iPodnak is.
– Az ár továbbra is borsos, így nehezen elérhető egy magyar egyetemista számára.

Miután a felsőoktatási intézményekben is „becsöngettek”, az oda járók többségében nyilván felmerül a gondolat, hogy milyen high-tech eszközökkel tehetnék komfortosabbá a tanulással töltött időt. Az egyetemista lét vitán felül legfontosabb kiegészítője a notebook. A gyártók, miután felismerték, hogy a hallgatók szívesebben jegyzetelnek valamiféle elektronikus eszközbe, semmint spirálfüzetbe, szeptember tájékán menetrendszerűen előrukkolnak diákokra optimalizált modelljeikkel. A Dialogue nevű cég az idén Flybook nevű extrakönnyű, 1 kilós laptopjával igyekszik elnyerni a tanulók kegyeit. A több színben rendelhető készülék ugyan nem egy erőgép, de az iskolai munkát hatékonyan segíti, pláne, miután Tablet PC-ként is használható: a kijelző ráhajtható a gépre, amire egy kis műanyag ceruzával jegyzetelni lehet. Ezt a funkciót előadások alatt üdvös használni, majd az írott anyagra érdemes ráereszteni a FlyBook kézírás-felismerő szoftvert, amely megbízhatóan varázsolja nyomtatott szöveggé a kijelzőre írt karaktereket (persze, azért nem árt olvashatóan írni). Az alkalmazás angol nyelvre optimalizált, a szoftver a magyar szavakkal sajnos még nem tud mit kezdeni, különösen akkor, ha azok ékezetes változataival találja szembe magát.

A Samsung ez év őszén egy multifunkciós készülékkel szállt be az iskolakezdési versenybe. Ennek váza a cég Digimax i5 nevű fényképezője, amely immár öt különböző terméket egyesít magában. A készülék gyárilag beépített 64 megás memóriája öt eszköz használatához meglehetősen kicsi. Érdemes hát tovább bővíteni, hogy a megnövelt memóriaterület kényelmesen ki tudjon szolgálni egy 5 megapixeles fényképezőgépet, egy kamerát, egy webkamerát, egy MP3-lejátszót, egy pendrive-ot és egy diktafont. Utóbbi kettő az egyetemi lét fontos kiegészítője. Míg a pendrive az anyagok szállítását segíti, a diktafonnal az előadások hanganyaga is felvehető annak, aki veszi a fáradságot, hogy visszahallgassa, amit előadáson már egyszer megtett. Aki az előadásokról kilépve inkább muzsikával szórakoztatná magát, annak itt a zenék és képek tárolására, illetve lejátszására egyaránt alkalmas iPod Nano. A Mininél is miniatürizáltabb, 2 vagy 4 gigás kapacitással szerelt kütyü nem nehezíti el az iskolatáskát. Méretei 89x40x7 milliméteresek, azaz vékonyabb, mint egy ceruza, így már a farzsebben is kényelmesen elfér.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.