Gazdaság

Olvasóink szerint még olcsóbb benzin kellene

Múlt heti szavazásunkban arra kerestük a választ, hogy mennyire elégedettek a benzinárak tervezett csökkentésével a FigyelőNet olvasói. Nagyrészük még olcsóbb benzint szeretne.

A közel 6300 válaszoló 46 százaléka szerint nem elég a benzinárakat a bejelentett mértékben csökkenteni. Szerintük a Fidesznek van igaza, és legalább 25 forinttal kellene levinni az üzemanyagok árát.

Az olvasóink több mint negyede örül az intézkedésnek, 1651-en gondolják, hogy „végre csináltak valamit”. A szavazók közel tizenöt százaléka a klasszikus liberális álláspontot képviseli, amely szerint az állam egyáltalán ne avatkozzon be a piaci folyamatokba. Majdnem ugyanennyien gondolják, hogy ne az autósokat támogassa intézkedéseivel a kormány, máshol sokkal jobb helye lenne a pénznek.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szeptember 11-én reggel jelentette be, hogy a kormány a 2006. január 1-jére tervezett ötszázalékos áfacsökkentést egyes termékeknél, például a benzinnél és a gázolajnál, előrehozza. Így október elejétől 10-12 forinttal lehet olcsóbb az üzemanyag.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik