Gazdaság

MFB-hitel a Parmalat vevőjének

admin
admin

2005. 09. 15. 08:40

Jóváhagyta az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) igazgatósága a debreceni székhelyű Alföldi Tej (AT) Kft. beruházási, áfafinanszírozási és tartós forgóeszköz iránti hitelkérelmét – tudta meg a Világgazdaság.

Az AT az MFB-s forrásokat a felszámolás alatt lévő székesfehérvári Parmalat megvásárlására és működtetésére fordítja. A hitel nagyságát mindkét fél üzleti titokként kezeli, de egyes információk szerint több milliárd forintot tesz ki. A hitelmegállapodás aláírása attól függ, teljesíteni tudja-e a kft. a szerződéses MFB-feltételeket.

A felszámoló és az AT várhatóan csütörtökön írja alá a Parmalat adásvételi szerződését – mondta Mélykúti Tibor, a cég ügyvezetője. A debreceni társaságnak – foglalóként – ki kell egészítenie a százmillió forintos bánatpénzt a vételár 20 százalékára. A Parmalatot október 31-ig kell átvennie, és készletleltárt is kell készítenie. Az AT a Parmalat tárgyi eszközeit és ingatlanait legfeljebb 1,8 milliárd forintért veszi meg – erősítette meg a lap értesüléseit az ügyvezető. A készletek valós értéke egyelőre nem ismeretes. A kft. az adásvétel érdekében augusztus elején 500 millió forintos tőkeemelésről határozott, amelyből a Parmalatra mintegy 430 milliót akar fordítani. A saját erőre és a hitelre egyaránt szükség van a tranzakcióhoz. A társaság költségcsökkentő fejlesztéseket is végre kíván hajtani Székesfehérváron.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.