Gazdaság

Megállapodott a PM és a dohánylobbi

admin
admin

2005. 09. 15. 09:28

Elvi egyezségre jutottak a dohánygyártók a Pénzügyminisztériummal: a tárca előzetes elképzelései ellenére nem változtat a jövedéki adó halasztott fizetési rendszerén – adta hírül a Népszabadság.

A PM elképzelése szerint a gyáraknak a cigarettazárjegyek átvételét követő hónap 28-ig ki kellett volna kifizetniük azok értékének felét, míg a maradék 50 százalékot a következő hónap 20-ig törleszthetnék. Ez tulajdonképpen azt jelentette volna, hogy a cigarettagyártóknak hitelt kellene felvenniük, hogy adót tudjanak fizetni. A tervezett 7,5 százalékos jövedékiadó-emelést viszont a vártnál könynyebben sikerült elfogadtatnia a kormányzatnak a dohánycégekkel. Mindamellett az is elképzelhető, hogy a dohánygyárak kapnak néhány év haladékot. A gyártók célja, hogy csak 2011-re emelkedjék az adó uniós szintre.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.