Gazdaság

Médiabirodalmat épít Széles Gábor

Úgy tűnik, nem áll meg az Echo TV-nél Széles Gábor. Az üzletember újabb csatorna és egy hírügynökség indítását, valamint az egyik közéleti napilap megvásárlását tervezi a Napi Gazdaság értesülései szerint.

A „médiabirodalom” jelenleg a csütörtökön induló Echo TV-ből, illetve az ugyancsak most debütáló internetes site-ból, az echotv.hu-ból és az Echo Hírügynökségből áll. Ezek mellett rövidesen egy életmód magazin jellegű televízió, a Vital TV indítását is tervezi a vállalkozó. A lap információi szerint Széles előrehaladott tárgyalásokat folytat egy közéleti napilap megvásárlásáról is. A négy közéleti napilap közül minden bizonnyal nem a Ringier tulajdonában lévő Népszabadságot szemelte ki, s nehezen képzelhető el, hogy a Magyar Nemzet tulajdonosai épp a választások előtt néhány hónappal válnának meg az újságtól. Hasonló okokból a Népszava tulajdonosváltása sem várható, így a Magyar Hírlap megvásárlása a legvalószínűbb.

Az Echo TV műsora az Amos 1 műholdon keresztül már elérhető, s tekintettel arra, hogy az idén kódolatlanul lövik fel a jelet, az erre alkalmas műholdvevő-készülékkel rendelkezők már láthatják a televízió adását. Mindeközben a kábeltelevíziós szövetségekkel is megkezdték a tárgyalásokat arról, hogy a csatorna adása milyen feltételekkel kerülhet a szolgáltatók csomagjába. A televízió vezetőinek reményei szerint a jövő év elejétől az ország nagy részén fogható lesz az új gazdasági információs csatorna adása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik