Gazdaság

Jóváhagyta az ÁPV Rt. a reptéri megállapodást

admin
admin

2005. 09. 13. 16:26

A Budapest Airport Rt. (BA) tulajdonosi jogait gyakorló Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) igazgatósága hétfőn jóváhagyta a BA Rt. menedzsmentje és a szakszervezeti képviselők között létrejött megállapodást.

Az ÁPV Rt. keddi közleménye hangsúlyozta, hogy a privatizációs szervezet megnyugvással vette tudomásul a megegyezés létrejöttét. A közlemény szerint az ÁPV Rt. az elmúlt három hónapban lefolytatott tárgyalások során minden esetben ígéretet tett az érdekképviseleteknek arra, hogy gyorsan meghozza döntését, amennyiben a munkáltató BA Rt. és a munkavállalók képviselői egyezségre jutnak.

A budapesti nemzetközi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Rt.-nél működő reprezentatív szakszervezetek vasárnap késő este fogadták el a BA Rt. menedzsmentjének javaslatát, azzal, hogy azok teljesülésével a sztrájkbizottság megszünteti a működését.

A megállapodás értelmében az idén a már eddig végrehajtott 6,62 százalékos béremelés mellett januárig visszamenőleg 10 százalékos béremelés lesz. A következő évre minden dolgozónak éves szinten 417 ezer forint adómentes juttatást biztosít a BA Rt. Ebből havi 30 ezer forint a cafeteria-juttatás, és egyszeri 57 ezer forint az üdülési hozzájárulás.

A felek új, határozatlan időre szóló kollektív szerződést kötöttek, amely három éven belül nem bontható fel. A dolgozók szociális helyzetének javítására koordinációs feladattal munkabizottságot hoznak létre, amely egy hónapon belül akciótervet dolgoz ki a munkakörülmények javítására – közölte a BA a megállapodás részleteit vasárnap este.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.