Gazdaság

Csütörtökig igényelhető a diákhitel

Legkésőbb szeptember 15-ig adhatják le diákhitel-igénylésüket azok az egyetemisták és főiskolások, akik már az első kifizetési napon, október 14-én hozzá szeretnének jutni a kölcsönhöz – közölte a Diákhitel Központ.

A kölcsönt csak azoknak kell igényelniük, akik eddig még nem vettek fel diákhitelt. Az igényléseket a kijelölt postahivatalokban és bankfiókokban kell benyújtani, amelyek listája megtalálható a www.diakhitel.hu weblapon. Azoknak, akik már korábban kaptak diákhitelt, szeptember közepéig be kell iratkozniuk ahhoz, hogy az októberi utalással a pénzükhöz jussanak.

Az októberi kifizetés alkalmával az igénylők a szeptember és október havi kölcsönüket egyszerre kapják majd meg – áll a tájékoztatóban. Ha pedig egy összegben előre kérte a hallgató a kifizetést, akkor a teljes szemeszterre járó, öthavi kölcsönt átutalják neki. Ez akár 150 ezer forint is lehet, miután ettől a tanévtől a maximálisan igényelhető összeget havi 30 ezer forintra emelték.

Arra is figyelmeztet a Diákhitel Központ, hogy azoknak a régi ügyfelek, akik a megemelt maximális összeget szeretnék kapni, legkésőbb szeptember 30-ig írásban kell nyilatkozniuk erről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik