Gazdaság

Uniós pénzből fejleszt a közszféra

admin
admin

2005. 09. 12. 07:57

Jobb, hatékonyabb, állampolgárbarát közigazgatás. Az uniós forrásokhoz kapcsolódó pályázati intézményrendszer kecsegtet ezzel, ha 2007-től valóra válik a II. Nemzeti Fejlesztési Terv készítőinek ötlete az ez irányú, önálló operatív programra.

Az Európai Unió a jövőben is kész támogatni az operatív programok intézményrendszerének fejlesztését. Ebből született az ötlet, hogy önálló operatív program szolgálja a II. Nemzeti Fejlesztési Tervben (II. NFT) a közigazgatás korszerűsítését – tájékoztatta a Világgazdaságot Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter. Erre a célra 2007 és 2013 között mintegy 50 milliárd forint uniós forrással számolnak az illetékesek.

A II. NFT-ben ugyanakkor nem az egész közigazgatási reform jelenik majd meg – hangsúlyozta a miniszter -, de az említett operatív program jelentősen visszahat annak egészére, egyrészt a stratégiai döntések koncentrációja, másrészt a regionális fejlesztési források több mint 50 százalékának decentralizációja útján. Az elképzelések szerint 2007-től négy irányító hatóság hatáskörébe tartozna az uniós források felhasználása és annak ellenőrzése.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.