Gazdaság

Pécs átvenné az Új MiZo Rt.-t

Pécs önkormányzata átvenné és szívesen működtetné az Új MiZo Rt.-t, amelynek pécsi termelő üzemét a tulajdonos bezárja – közölte Toller László polgármester.

Ha a cég annyira veszteséges, a város térítésmentesen átvenné. Így nem kerülne sor a termelő üzem bezárására és 238 dolgozó elbocsátására – mondta a szocialista polgármester Mikes Éva fideszes országgyűlési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatóján, majd hozzátette: a szándékot közölte Csányi Sándor tulajdonossal, aki erre egyelőre nem reagált.

Toller László beszámolt arról, hogy szerdán, miután kiderült, ésszerűségi okokra és a veszteségekre hivatkozva bezárják a MiZo pécsi üzemét, egy órás telefonbeszélgetést folytatott az OTP elnök-vezérigazgatójával. Tudtára adta: nehezményezi, hogy a lépésről nem tájékoztatta a város vezetését, amely így nem tudott időben felkészülni a döntés várható hatásaira.

A tulajdonos eltökélt az üzem bezárásában és a termelés Szegedre telepítésében, nekünk azonban mindent meg kell tennünk a helyzet rendezése érdekében, szükség esetén más, szakmai befektetőt is keresünk a tejipari vállalathoz – húzta alá Toller László.

Mikes Éva arról szólt, hogy Fidesz minden ésszerű megoldásban partnere az MSZP-nek, legyen az a cég átvétele, vagy új befektető keresése, mert nem engedhető meg, hogy a baranyai megyeszékhelyen ilyen nagyságrendben csökkenjen a munkahelyek száma.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik