Gazdaság

A K&H szerint még nyomozni kéne

A K&H Equities beadványt nyújtott be a Fővárosi Főügyészséghez, amelyben Rejtő E. Tibor (a K&H Bank korábbbi vezérigazgatója) és Dunai György (a Betonút Rt. többségi tulajdonosa) vonatkozásában további nyomozati lépéseket szorgalmaz. A brókercég szerint bizonyos személyek szerepe a brókerbotrányban az eddig feltételezettnél súlyosabb lehet.

A K&H Equities lapunkhoz eljuttatott közleményében az áll, hogy: “a rendőrségi nyomozás befejezésekor a K&H Equities, mint az ügy sértettje gondosan áttanulmányozta a rendőrség által feltárt bizonyítékokat. Mindazon esetekben, amelyekben nyilvánvaló eltérés mutatkozott a K&H Equities által feltártak és a hatóságoknak az egyes személyek visszaélésekkel kapcsolatos felelősségéről és érintettségéről tett megállapításai között, a K&H Equities erre hivatalos formában felhívta a hatóságok figyelmét.

A közelmúltban ilyen beadvány került benyújtásra a Fővárosi Főügyészséghez a K&H Bank korábbi vezérigazgatója, Rejtő E. Tibor, valamint a Betonút Rt. többségi tulajdonosa, Dunai György vonatkozásában. A beadványok számos olyan további nyomozati cselekményt javasolnak, amelyeket nem folytattak le az eredeti nyomozati eljárás során és amelyek más, súlyosabb következtetéshez vezetnének bizonyos személyek visszaélésben játszott szerepére vonatkozóan.”

Hogy pontosan milyen beadványról és mely személyek szerepéről van szó, az nem derül ki a közleményből és erre a K&H Banktól sem kaptunk választ. A bank szóvivője a FigyelőNet megkeresésére elzárkózott a közlemény bárminemű kiegészítésétől és értelmezésétől.

A hivatalos közlemény ugyanakkor azt is leszögezi, hogy a K&H Equities a jogos ügyfélköveteléseket kifizette azon ügyfeleinek, akik a brókercégnél 2003. nyarán feltárt szabálytalanságok érintettjei voltak. Hogy ez mennyi, szintén a jótékony köd homálya fedi, ám annyit lehet tudni a nyilvánosságra hozott vádiratokból, hogy az ügy fő gyanúsítottját, Kulcsár Attilát, a K&H Equities egykori vezető beosztású munkatársát 20,8 milliárd forint elsikkasztásával, illetve 10,7 milliárd forint kár okozásával gyanúsítják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik