Gazdaság

Útfelújítások kezdődnek Orosházán

Orosháza Önkormányzata nettó 300 millió forintot fordít 42 utca út- és járdafelületének felújítására. A nyílt közbeszerzési eljárást három részben írta ki a megbízó. A három résztenderre összesen 9 ajánlat érkezett.

A tender első részében 34 utcában, csaknem 100 ezer négyzetméternyi területen kell új aszfaltburkolatot leterítenie a már meglévőre a nyertes Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft.-nek.

A pályázat második részét a Csongrád Megyei Állami Közútkezelő Kht. nyerte el. A nettó 11 millió forint értékű megbízás mintegy 20 ezer négyzetméter útfelület lokális foltozását, felületi javítását foglalja magában.

A tender harmadik részének munkálatait szintén a Hódmezővásárhelyi útépítő Kft. végzi el. Ennek során 39 utca járdájának felújítását, 15 ezer négyzetméter betonjárda készítését és mintegy 10 ezer négyzetméter kézi aszfaltozást kell elvégezni, csak nem 61 millió forint értékben.

Az első és a harmadik rész teljesítésnél a Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft. a közbeszerzés értékének 10 százalékát meghaladó mértékben alvállalkozóként igénybe kívánja venni a Strabag Rt.-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik