Gazdaság

20 évvel tovább működhet Paks

admin
admin

2005. 09. 07. 18:40

A kormány szerdai döntésével elvi hozzájárulást adott a paksi atomerőmű üzemidejének húsz évvel történő meghosszabbításához – közölte László Boglár kormányszóvivő.

A kormány döntött a Bátaapáti közelében történő fúrások engedélyezéséről, amelyek a kis- és közepes aktivitású radioaktív hulladékok tárolójának létesítését szolgálják. Ez elvi hozzájárulást jelent a paksi atomerőmű üzemidejének húsz évvel történő meghosszabbításához is – mondta László Boglár. Több könyvvizsgáló és piackutató cég vizsgálatai egyhangúlag megállapították, hogy az üzemidő meghosszabbításához minden biztonsági követelmény teljesíthető, a projekt műszakilag megoldható és egyértelműen gazdaságos – tette hozzá a szóvivő.

László Boglár emlékeztetett arra, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottságának tavaly novemberi ülésén valamennyi frakció támogatta az üzemidő-meghosszabbítási programot. „A mostani kormánydöntés csupán elvi hozzájárulást jelent, vagyis nem jár együtt azzal, hogy Pakson a közeljövőben bármilyen, ezzel kapcsolatos lépésre sor kerül” – hangsúlyozta László Boglár. Hozzátette: a következő lépés a környezetvédelmi és üzem-meghosszabbítás engedélyezési kérelem, ami várhatóan 2007-ben kerülhet a szakhatósághoz.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.