Gazdaság

Várhatóan 115 embert bocsátanak el Kecskeméten

A német Drauz Nothelfer csoporthoz tartozó kecskeméti ThyssenKrupp Nothelfer Kft. a piaci forgalom számottevő visszaesése miatt előreláthatólag elbocsátja 115 munkavállalóját.

Rigobert Schlink ügyvezető igazgató kedden az MTI-nek elmondta: azért kényszerülnek az átlagosan 336 fővel működő kecskeméti gyárban a létszámcsökkentésre, mert fő tevékenységi területünkön, az autóipari hegesztő-berendezések gyártásában a piac számottevően visszaesett.

Rigobert Schlink ismertette, hogy kevés új modell készül a gépjárműiparban, és ezzel összefüggően nagy mértékű árzuhanás jellemző az iparágra. Emiatt a vállalat üzleti feltételei és lehetőségei jelentősen romlottak, jelenlegi kapacitásának folyamatos kihasználása nem biztosított, ezért átszervezés keretében jelentősen csökkenteni kell a költségeket, a termelési kapacitást pedig a piac felvevőképességéhez kell igazítani.

Rigobert Schlink közölte: az ügyvezetés meggyőződése, hogy az átszervezés eredményeként a vállalat termelékenységének növekedése révén a ThyssenKrupp Nothelfer Kft. a nemzetközi versenyben helyt tud állni és a csoportos létszámleépítésben nem érintett munkavállalóknak tartós, és biztos munkahelyet tud nyújtani.

Rigobert Schlink hangsúlyozta, hogy a vállalat bezárásának, vagy a termelés más országokba áttelepítésének terve nem merült fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik