Gazdaság

Megállt a munka a Garay téren

Leállt a Garay téri csarnoképítkezés, mert visszatartják a dolgozók bérét – állítja a VII. kerületi Fidesz. A polgármester szerint azonban semmi gond a kivitelezéssel, csupán anyaghiány miatt állt rövid ideig a munka.

A VII. kerületi Fidesz-frakció állítja: megrekedt a Garay téri csarnok építése, hetek óta áll a munka – írja a Népszabadság. Hunvald György polgármester szerint szépen halad az építkezés (az önkormányzat által nyújtott hitelgaranciából), miközben a gépek napok óta állnak és a munkások is eltűntek – közölte Kecskés Gusztáv Fidesz-képviselő, aki úgy értesült, hogy a nagy csend oka nem más, mint hogy hosszabb ideje visszatartják a téren dolgozók bérét.

Kecskés kifejtette: az önkormányzat kezdetben 3 milliárd forintos beruházásának költsége 6 milliárdra nőtt, majd 9-re, legutóbb pedig 10-re. Most derült ki, hogy a tőkehiányos építkezés, amelyben az önkormányzat ingatlanbiztosítása, jelzálognyújtása mellett el is adósodott, túllép az egykor három frakció által konszenzussal vállalt piacfelújítás keretein.

Hunvald György nem érti a fideszes állításokat. A Garay téren minden szabályosan zajlik, a projekt jogilag és pénzügyileg is tiszta; az összegek részint a konstrukció miatt növekedtek, részint pedig azért, mert menet közben az épület mérete, belső elrendezése is változott – hangsúlyozta Hunvald. Az építkezés valóban állt egy hétig, de távolról sem a Kecskés által említett okból, hanem egyszerűen azért, mert az egyik beszállító csúszott. Az építők egyébként hétfőn ismét nekiálltak a munkának – nyilatkozta a polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik