Gazdaság

Elutasították a Duna Autópálya javaslatát

Elutasította az M6-os autópálya Érd-Dunaújváros közti szakasz kivitelezésére benyújtott pályaszerkezet módosítási javaslatot Kóka János a gazdasági tárca vezetője.

Az M6 Duna Autópálya Koncessziós Rt. Javaslatot nyújtott be az Érd és Dunaújváros között húzódó, mintegy 60 kilométeres útszakasz pályaszerkezetének módosítására. Tóth Judit, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szóvivője szerint a kivitelező csaknem kéthónapos késésben van az eredeti ütemtervhez képest, és a kivitelezés felgyorsítása miatt javasolta új technológia alkalmazását. Megkérdőjelezhető volt, hogy az új eljárással az eredeti minőség garantálható-e, a kivitelező pedig nem tudott referenciát bemutatni az új technológiáról.


Tóth Judit közölte, hogy a további tárgyalás alapját nem képezheti, hogy a tervezettnél rosszabb minőségben és drágábban épüljön meg az autópálya. Az eredeti tervek szerint az érintett szakasz átadása jövő szeptemberben lenne. Amennyiben az időpont csúszik, a magyar állam annyival később kezdi el fizetni a rendelkezésre állási díjat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik