Gazdaság

BÉT: a további emelkedés a Mol-tól függ

További emelkedést, illetve kiszámíthatatlan irányt jeleztek előre a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) pénteki kereskedési napjára az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértők.

Suppan Gergely, a Takarékbank Rt. elemzője szerint az index emelkedik pénteken is, de a csütörtökinél kisebb mértékben. A Mol erős maradhat pénteken is, mivel a Katrina hurrikán okozta benzinhiány-pánik emeli a finomítói árréseket.

Sarkadi Szabó Kornél, a Raiffeisen Bank Rt. elemzője nem vár egyértelmű irányt az index mozgásában. Véleménye szerint a BUX emelkedése elsősorban a Mol árfolyamának mozgásától függ. A Raiffeisen Bank elemzője szerint elképzelhető egy korrekció a Mol árfolyamában, abban az esetben, ha csökken a nyomás a külföldi benzin piacokon. Sarkadi Szabó Kornél szerint emelkedhet pénteken az OTP árfolyama, amit a bank akvizíciós törekvéseiről szóló hírek is támogathatnak.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 278,24 pontos emelkedéssel, 21 851,13 ponton, történelmi csúcson zárt csütörtökön. Az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 1,29 százalékos emelkedés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik