Gazdaság

Lendületben a MasterCard

Az idei év első hat hónapjában hazánkban további 180 ezren választották a MasterCard és MasterCard Electronic konstrukciókat – jelentette a MasterCard Europe.

Csak az elmúlt 3 hónapban 120 ezer új kártyabirtokost regisztráltak, ami 25,2 százalékkal haladta meg a tavalyi év azonos időszakának eredményét. A negyedéves összesített forgalmi adatok is kétszámjegyű növekedést mutatnak: a magyar lakosság 7,36 millió művelet lebonyolításával bruttó 1,07 milliárd dollár értékben költekezett, és hasonlóan kiugró dinamikát mutat a közép-kelet európai régió teljesítménye is. A kártyatársaság által MasterCard márka alatt forgalmazott plasztikok száma Európában 118,4 millióra, világszerte pedig 716,3 millióra emelkedett.

Magyarországon az elmúlt félév során a magyar bankok által kibocsátott MasterCard márkájú kártyák száma 1,25 millióról 1,43 millióra emelkedett. A kártyabirtokosok által bonyolított bruttó tranzakciós volumen 2,01 milliárd dollárt tett ki, azaz 16,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket. Az idei félévben egy magyar MasterCard kártyára átlagosan 9,55 művelet jutott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik