Gazdaság

Közel duplájára növelte profitját a Forrás

Az év első felében 681,9 millió forint konszolidált adózott eredményt ért el a Forrás cégcsoport, ami közel a duplája az előző évi első féléves bevételnek. Az értékesítés nettó árbevétele a tavalyi adatokhoz viszonyított 66 százalékos növekedésével 1,68 milliárd forint volt.

A nem auditált, konszolidált, a magyar számviteli szabályok szerint készített gyorsjelentés szerint, az üzemi tevékenység vesztesége 145,9 millió forint, míg egy évvel korábban ez 252,144 millió forint volt.

2004 első félévéhez képest az anyagjellegű ráfordítások összege 139 százalékkal nőtt, és meghaladta az 1,31 milliárd forintot, ez főként a két, a Forrás által elsőként konszolidált társaság – Alcsiszigeti Mezőgazdasági Rt. és a Foring Kft. – tevékenységéből adódott, ahogyan az elszámolt értékcsökkenési leírás 55,5 millió forintos növekedése is.

A jelentős bevételek, illetve kiadások elsősorban a Forrás Rt. leányvállalatába apportként bevitt ingatlan értékéből adódnak. Az Alcsiszigeti Mezőgazdasági Rt. tőkekonszolidációja során 16,3 millió forint kisebbségi tulajdonosokra jutó mérleg szerinti eredmény keletkezett. Az ingatlanok esetében 213,2 millió forintos állomány csökkenés jelentkezett, amit elsősorban a Forrás Rt. által értékesített ingatlanok eredményeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik