Gazdaság

Csökkent a Fotex vesztesége

A Fotex-csoport első féléves konszolidált vesztesége 212 millió forint volt, 68,1 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi 681 millió. A társaság a cégcsoport eredményes átalakításával magyarázza a javuló tendenciát.

Az átalakítással összefüggésben 18,4 százalékkal, 15,18 milliárd forintra csökkent a Fotex árbevétele is. A belföldi árbevétel 20,4 százalékkal, az exportárbevétel 13 százalékkal esett vissza. A termelésből származó bevétel 26,6 százalékkal, a kis- és a nagykereskedelemi forgalomé 29,6, illetve 22 százalékkal csökkent. Az ingatlanhasznosítás, valamint a zenei kiadói- és a reklámtevékenység árbevétele ellenben nőtt.

Az üzemi szintű veszteség 85,8 százalékkal, azaz 99 millió forinttal volt kevesebb, mint az előző év hasonló időszakában. Az üzemi veszteséget 58 millió forint pénzügyi veszteség növelte, míg a múlt év azonos időszakában a cég pénzügyi nyeresége 117 millió forint volt.

Az árbevétel és az értékesítés közvetlen költségének különbsége (bruttó fedezet) 3,1 százalékkal 7,47 milliárd forintra emelkedett .

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik