Gazdaság

Csökkent az econet.hu nyeresége

Az econet.hu 5,146 millió forint konszolidált mérleg szerinti eredményt ért el az első félévben az egy évvel korábbi, nem konszolidált 17,1 millió forintos profit után – olvasható a társaság gyorsjelentésben.

A konszolidált, nem auditált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült eredménykimutatás szerint az első félévi bevétel 416,1 millió forint volt az egy évvel korábbi 130,8 millió forint után – áll a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett gyorsjelentésben.

Az üzemi eredmény negatív volt, ami főként abból adódik, hogy a társaság árbevételét generáló szolgáltatások közül a magas induló költséget igénylő, hosszabb távon megtérülő projektek és egyéb médiabefektetések életciklusuk jelenlegi fázisában kezdenek csak nyereséget termelni.

A társaság saját tőkéje június végén 3,041 milliárd forint volt, szemben a tavaly év végi 1,785 milliárd forinttal, illetve a 2004 első félévi 1,294 milliárd forinttal. A jegyzett tőke az idén június végén 2,85 milliárd forint volt, ugyanannyi mint tavaly év végén, illetve 109,7 százalékkal több mint egy évvel korábban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik