Gazdaság

Félmilliós bírság a K&H Equitiesnek

Különböző jogszabálysértések miatt 500 ezer forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a K and H Equities Értékpapírkereskedelmi Rt.-t a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

A PSZÁF határozatában felszólította a K and H csoport értékpapírcégét, hogy maradéktalanul tegyen eleget a saját és az ügyfélpénzek elkülönítésére vonatkozó jogszabályoknak, számlarendje és főkönyvi elszámolása, adatszolgáltatása, valamint értékpapír-kölcsönzési tevékenysége során minden esetben a jogszabályi előírások szerint járjon el.

A brókercég tavaly kapta vissza működési engedélyét és 2005. március végén – közel egy évi működés után – a tőzsde azonnali piacán a harmadik legnagyobb forgalmat bonyolította, piaci részesedése elérte a 13,1 százalékot. Tőzsdei forgalma az első negyedévben 291,7 milliárd forint volt, ami 54,6 százalékos növekedés három hónap alatt.

A K and H Equities Rt. egyedüli részvényese, a K and H Bank a közelmúltban határozott a cég alaptőkéjének felemeléséről, amelynek során a K and H Equities alaptőkéje 320 ezer forinttal 200,72 millió forintra, saját tőkéje pedig 4 milliárd forinttal nőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik