Gazdaság

Bizonytalan metróhosszabbítás

Végleg elúszhat a 3-as metró Káposztásmegyerig történő meghosszabbítása, legalábbis akkor, ha a IV. kerületi Szilágyi út bővítése a most lezárult pályázat tervei alapján valósul meg – írja a Népszabadság.

Márpedig erre a tenderértékelés után “jó esély” van – mondta Szálka Miklós, a főváros városüzemeltetési bizottságának fideszes alelnöke. Szerinte szükség lenne a 3-as metró meghosszabbítására a 14-es villamos nyomvonalán legalább a Rákospalota-Újpest vasútállomásig. Csakhogy már legalább egy megállónyi hosszabbítás esetén is akadály lenne a kibővített Szilágyi út, amit gyakorlatilag el kellene bontani.

Az alelnök úgy véli, hogy a főváros vezetői végleg ejtették a metró meghosszabbítását. Véleménye szerint az sem lehet indok, hogy a 14-es villamos Káposztásmegyerig jár, a vágányokat és a kapcsolódó infrastruktúrát ugyanis annak idején úgy építették meg, hogy azon egyszer a metró közlekedik majd. A Szilágyi úti tenderkiírás ellentétes minden logikával, s teljesen szakszerűtlen.

Budapest vezetőinek továbbra is feltett szándéka, hogy meghosszabbítsák a 3-as metrót Káposztásmegyerig – reagált a felvetésekre Vajda Pál, a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes. Szerinte “pont azok látják helytelenül a helyzetet, akik ebből mindennek az ellenkezőjét vonják le”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik